Om Mig

Jeg hedder Christina Hemmingsen. Jeg har mere end 15 års erfaring som projektleder, forandringsleder, facilitator, proceskonsulent, udvikler og underviser.

Jeg kalder mig den visuelle projektleder. Hvorfor? Fordi jeg bruger visuelle værktøjer i kombination med projektledelse, for at skabe overblik, engagement og ejerskab i projekterne.

Jeg har arbejdet som projektleder i næsten 20 år (puuhaaa…) i mange forskellige virksomheder. Fra iværksætterbixen hvor jeg var ansat nummer 16 (mener jeg), til en mere end 60 år gammel velfunderet virksomhed, hvor der var masser af traditioner og “vi plejer”.

På et tidspunkt blev jeg ramt af stress. Jeg har lyst til at skrive ‘også’, fordi det jo desværre er gået hen og blevet en folkesygdom. I min refleksion over hvordan jeg arbejdede, og hvad det var der havde gjort mig stresset, var én af de tydeligste ting, at jeg manglede overblik. Jeg levede et liv med masser af lister, planer, kalender, statusmøder osv., men, jeg manglede et klart overblik over hvor jeg var, og hvor jeg var på vej hen.

Portrait_white_square

Jeg har altid tegnet, og jeg har altid elsket at skrive ting ned. Så, at “genopdage” disse ting i feltet Grafisk Facilitering, der var ved at finde fodfæste i Danmark, var en befrielse og en mulighed for at bruge mine evner til at hjælpe mig selv videre.

Men, Grafisk Facilitering handler ikke bare om at tegne og skabe visuelt overblik, det handler om at bringe det visuelle i alle sammenhænge til at skabe mening, overblik, ejerskab, enighed, og meget mere.

Og det har derfor været naturligt for mig, at bruge metoder og principper fra Grafisk Facilitering i min projektledelse.

Og DET vil jeg gerne dele med dig, og med resten af verden: Hvordan du kan få projektdokumenterne UD af computeren, og OP på væggen, og skabe overblik, engagement og ejerskab.

Jeg elsker at undervise. Jeg elsker at dele min viden, tanker og erfaringer med andre. Jeg elsker at engagere andre og se dem udvikle sig.

Derfor underviser jeg både i introduktion til grafisk facilitering, grafisk facilitering for erfarne, og selvfølgelig – mit hjertebarn – Den Visuelle Projektleder. Du kan se en liste over de aktuelle åbne kurser hvor jeg underviser, og du kan også altid kontakte mig hvis du er interesseret i et andet format, eller i et internt kursus.

Vil du læse mere om Den Visuelle Projektleder  – så er det her.

Jeg tror på:

  • At man skal tage sin egen medicin – derfor gør jeg en dyd ud af at bruge de værktøjer jeg underviser og vejleder andre i at bruge.
  • At man ikke kan planlægge sig ud af alt, hverdagen sker, og når den gør, så handler det om at kunne håndtere den. Derfor er projektledelse, forandringsledelse, implementeringsledelse, for mig, et spørgsmål om at kunne agere i den virkelighed der opstår.
  • At gode relationer er nøglen til succes, både privat og professionelt.

Samarbejde med PLAYMAKERS
Jeg har valgt at samarbejde med PLAYMAKERS – ledet af Mette Ullersted – som er et stærkt hold af kreative proces mennesker. Dette samarbejde giver mig et stærkt netværk af både ligesindende og forskelligartede profiler. det giver mig adgang til kunder jeg nok ikke ellers ville komme i kontakt med, og det giver mig mulighed for at løse opgaver, jeg ikke selv kunne have fundet på. Kort sagt: Det giver rigtig god mening!

Du kan læse meget mere om PLAYMAKERS og Mette Ullersted lige her.

LIDT MERE OM MIG:
Jeg underviser i Visuelle Værktøjer (Introduktion til Grafisk Facilitering), i Projektledelse, Mødeledelse, Datavisualisering og Kreativt Mod.

Jeg er ICC Certificeret Coach, medlem af International Forum of Visual Practitioners, og er udpeget som Neuland Ambassadør. Du kan se hvilke Neuland produkter jeg anbefaler, på min Neuland Ambassador side.